Higijena

Interdentalne cetkice za čišćenje izmedju zuba

Interdentalne cetkice za čišćenje izmedju zuba 1

Najkritičnije tačke u Vašim ustima ne možete dostići ni sa jednom četkicom za zube. Samo sa odgovarajućom interdentalnom četkicom, koja ispunjava kompletan interdentalni prostor, možete mehanički odstraniti plak sa površine zuba, koji se nalazi i stvara u interdentalnom prostoru.

Sa premalom interdentalnom četkicom čišćenje ne bi bilo delotvorno, sa prevelikom bi mogli oštetiti desni. Zato za savet o izboru interdentalne četkice pitajte svoga stomatologa. Interdentalni prostor Vam može čak izmeriti i odrediti idealnu interdentalnu četkicu!
Upotreba interdentalnih četkica je odgovarajuća i kod mostova, implantata, fiksnih ortodontskih aparata, posle operacija desni.

Upotreba interdentalnih četkica

 

Interdentalne cetkice za čišćenje izmedju zuba 2 Interdentalne cetkice za čišćenje izmedju zuba 3 Interdentalne cetkice za čišćenje izmedju zuba 4 Interdentalne cetkice za čišćenje izmedju zuba 5

Agresivne oralne bakterije mogu uticati na pojavu dijabetesa, izazvati probleme na srcu i mozgu. Zato je neophodno stalno odrzavati cistocu zuba. Najcesci uzrok pojave karijesa je nedovoljna higijena prostora izmedju zuba.

Cetkicom za zube nemoguce je dopreti do krucijalnih mesta. Cak ni koriscenjem konca nije moguce odstraniti ostatke hrane iz konkavnih delova zuba. Plak moze biti odstranjen iskljucivo mehanickim putem – ispiranje i dezinfekcija nisu prihvatljive alternative. Spiralne cetkice postizu zadovoljavajuci efekat. Redovno i temeljno ciscenje moze uspesno spreciti pojavu karijesa i paradontoze.

Ostavi komentar