Implantati

Postupak postavljanja zubnih implantata

implanti, implantati, zubni

Postoji više različitih metoda ugradnje implantata, ovde možete videti jedan od najčešće korišćenih metoda

 

Ilustracija incizije na desnima gde ce impant biti posatvljen. Ilustracija otvora u vilicnoj kosti za implant
1. Napravljena je incizija na gingivi gde ce implant biti postavljen. 2. Preparira se valjkasto leziste odgovarajuceg oblika i dimenzija.
Ilustracija implanta u vilicnoj kosti Ilustracija zasivenih desni posle prve operacije
3. Implant je postavljen u svoje leziste u kosti. 4. Incizija je zasivena.
Ilustracija Ilustracija krune koja se postavlja na zubni implant
5. Posle zavrsene faze ugradnje,nova incizija se formira iznad implanta da bi se postavila suprastuktura koja zamenjuje patrljak zuba(koji ce sluziti kao potpora krunici ili protezi). 6. Krunica,koja je napravljena tako da lici na prirodan zub,je cementirana preko suprastukture.

Tradicionalni postupak ugradnje implantata(sl. 1,2,3 i 4). Implanti se postavljaju u kost pažljivom hirurškom tehnikom koja se odvija pod lokalnom anestezijom dovoljno jakom da pacijent ne oseća bolove. Posle ugradnje oni se ostavljaju bez opterećenja nekoliko nedelja da bih kost mogla da uraste okolo njih i stvori jaku biološku vezu. Za vreme ove faze oseointegracije pacijent može da dobije privremene zube tako da nikad ne ostaje bez zuba za vreme tretmana.

Procedura učvršćivanja abatmenta na implant(slika 5). Posle oseointegracije implantat se otkriva i na njega stavlja nastavak. Mali metalni kočić koji se naziva abatment kompletira infrastrukturu na koju će biti stavljen nov zub. Pre fiksiranja novog zuba desni se ostavljaju par nedelja da lepo srastu okolo abatmenta.

Postavljanje keramičke krunice(slika 6). Konačno novi zub koji se zove keramička kruna će biti izmodeliran i napravljen od strane zubotehničara i fiksiran za abatment u ordinacijii. Kada se postigne odgovarajući oblik zuba i boja vrlo teško je primetiti razliku u odnosu na ostale zube. Od novog zuba možete očekivati da funkcioniše kao prirodni zub. Pravilnom higijenom uvek morate da održavate zub i zubno meso oko njega zdravim i čistim.

Stabilizacija proteze sa mini implantatima. Posle ugradnje oni se odmah opterećuju tj. postojeća proteza se remodelira i vraća pacijentu u usta isti dan. Detaljnije o ovoj tehnici na stranici o stabilizaciji totalne proteze.

 

Ostavi komentar