Implantati

Šta su implantati?

Autor micabg

Implantati su namenski oblikovane nadoknade koje zamenjuju koren zuba koji nedostaje, i oni su osnova krunicama, mostovima ili protezama. Implantati se postavljaju hirurski u vilicu. Uglavnom se implantati ponasaju prirodnije i sigurnije nego druge metode nadoknada zuba, npr kao sto su proteze.

Postoji mnogo razloga zasto je vazno zameniti zube koji nedostaju:

  • Ako imate sve svoje zube, imacete i vise samopouzdanja.
  • Kada su zubi izgubljeni, podrucje vilice gde su se zubi nalazili pocinje da se povlaci. I vremenom mozete izgubiti toliko raspolozive kosti pogodne za ugradnju implanta, da ce vasoj vilici biti potrebna hirurska intervencija kojom se ugradjuje vestacka kost.
  • Gubitak zuba utice na kvalitet zvakanja i na odabir hrane.Mnogi ljudi kojima nedostaju zubi mogu biti neuhranjeni,sto moze uticati na sveukupno zdravstveno stanje.
  • Gubitak zuba moze da izmeni vas zagrizaj.Promene vaseg zagrizaja mogu da dovedu do problema u Vasem vilicnom zglobu(temporomandibularnom zglobu).
  • Gubitak zuba moze dovesti do promena u vasem govoru,sto takodje moze uticati na vase samopouzdanje.

Delovi implanta

Danas je u upotrebi preko 100 vrsta razlicitih implantacionih sistema(npr.transdentalni, endosalni, subperiostalni, intramukozni…)

Danas najcesce primenjivani su endosalni implanti.Prema konstrukciji, razlikuje se veci broj oblika, mada se najcesce koriste sraf-cilindar-implantati, cilindar-implantati i lisnati implantati napravljeni od titanijuma.Kada je implant ugradjen u kost ,na njega se postavlja suprastruktura koja zamenjuje patrljke zuba, koja sluzi kao nosac za krunicu, most ili protezu.
zubni implantati

Kljuc uspesnosti implantata lezi u procesu oseointegracije ili biointegracije.U periodu posle hirurske ugradnje implantata, u kostanom tkivu vilice se odigrava slozen proces biointegracije, koji podrazumeva formiranje nove kosti u kontaktu sa povrsinom kosti.
Period biointegracije iznosi najcesce 4-6 meseci za gornju vilicu, a 2-3 meseca za donju vilicu.

Uspešnost implantata

Studije pokazuju da je ugradnja implantata uspesna u vise od 90% slucajeva.Ukoliko dodje do odbacivanja implanta, problem se obicno javlja u toku prve godine nakon operacije.Nakon toga,samo oko 1% svih implantata biva odbaceno svake naredne godine.

Od presudnog znacaja za dugorocni uspeh implantacije i uspesnu funkciju implantata jeste odrzavanje besprekorne oralne higijene i redovne kontrole pacijenta posle implantacije.

Zato je od izuzetne vaznosti obucavanje pacijenta za odrzavanje oralne higijene, ukljucujuci i primenu specijalnih sredstava za ciscenje implantata i zubnih nadoknada na njima.

ŽELITE DA NAS KONTAKTIRATE ILI ZAKAŽETE PREGLED

KRENI

0$

HVALA! ubrzo će Vas neko kontaktirati

Obećavamo brz odgovor

ili pokušajte na dobri stari telefon

064 27 88 395

ZAKAZIVANJE

MORAM NEŠTO DA VAS PITAM

Morate da izaberete opcije

DALJE

Zakazivanje termina

Morate da izaberete opcije

DALJE

Imate pitanje za nas
Morate da izaberete opcije

DALJE

HVALA


Ukupno

Opis Informacije Količina Cena
Popust :
Ukupno :

Pošalji

Ostavi komentar