Besplatne i jeftine stomatološke usluge i studentske klinike

Besplatne i jeftine zubarske usluge i školske klinike

Stomatološke usluge često mogu biti veoma skupe. Zdravstveno osiguranje Srbije ne obuhvata  sve stomatološke usluge kao ranije.

U situaciji kada su stomatološke usluge preskupe, ljudi se često dovijaju na različite načine da dođu do potrebne pomoći. Rešenje za one bez novca su studentske klinike pri stomatološkim fakultetima i školama koje često pružaju jeftine ako ne i potpuno besplatne stomatološke usluge.

Za ljude bez mnogo novca usluge studenata stomatologije, počev od redovnih pregleda, ćišćenja zuba, plombiranja i drugih stomatoloških tehnika, su najbolje rešenje. Ovakvo rešenje je prilično bezbedno i kvalitetno jer rad studenata nadziru profesori i profesionalni stomatolozi.

U kojoj meri su tretmani na stomatološkim fakultetima bezbedni?

Fakulteti  studentima dozvoljavaju rad sa pacijentima kako bi na taj način stekli preko potrebno praktično iskustvo. Svaka stomatološka intervencija koju obavlja student sprovodi se pod budnim nadzorom profesora kako bi se do kraja izvela stručno i bezbedno.

Stomatološke usluge za one sa plićim džepom

Besplatne i jeftine stomatološke usluge su bitne za porodice sa malim kućnim budžetom. Na klinikama pri stomatološkim fakultetima se mnoge stomatološke usluge mogu dobiti ili potpuno besplatno ili uz malu nadoknadu. Spisak tih usluga i  eventualni cenovnik variraju od fakulteta do fakulteta. Za mnoge je ovo jedini način da sebi priušte usluge stomatologa tako da je interesovanje pacijenata ogromno.

Kako različite klinike različite usluge pružaju besplatno, često je potrebno neke intervencije obaviti na različitim klinikama kako bi se svi zubi popravili bez plaćanja.

Tako je recimo plombiranje zuba na stomatološkom fakultetu belim ispunima od 650-750 dinara (u privatnim ordinacijama od 2000-3000 dinara), vađenje zuba sa anestezijom je samo 200 dinara(kod privatnika oko 1500 dinara), kao i sve intervencije na klinici za dečiju stomatologiju su takođe 200 dinara dok se u privatnoj praksi ove cene kreću od 700 pa i do nekoliko hiljada dinara.

CENE STOMATOLOŠKIH USLUGA

Informacije o klinikama koje pružaju besplatne ili jeftine stomatološke usluge mogu se naći u oglasima, na internetu ili preko našeg portala www.stomatologija.info

Škole zubne higijene takođe neke usluge pružaju besplatno. Bliže informacije o ovim školama u Srbiji i u Beogradu i uslugama koje pružaju neke ordinacije možete dobiti na našem sajtu ili se prijavite na naš newsletter kako biste dobijali najnovije informacije o promocijama i besplatnim intervencijama, savetima, stomatološkim i oralnim bolestima, istraživanjima i studijama.

  1. Pozdrav
    Zanima me kako bih mogao doci do nekog kontakt telefona,e-mail adrese putem koje bi mogao saznati vise i po mogucnosti konkurisati,
    za podrsku resavanja mog stanja sa zubima.Hvala na odgovoru

  2. Imam paradentopatiju povadila bih sve zube i stavila protezu imam 40 god pa me zanima kako sta je neophodno za tokod vas

  3. Poštovani,da li je moguće dobiti kontakt telefon na koji bih mogla da se obratim vezano za moj problem sa zubima. Unapred zahvalna.

Comments are closed.

Možda te zanima i ovo:

Ko se najviše boji stomatologa?

Mladići i deca najčešće unose najviše straha sa sobom u stomatološku ordinaciju. U najekstremnijim slučajevima mogu čak...
cena izbeljivanja zuba

Cena izbeljivanja zuba u ordinacijama

Iskreno, niko ne želi da izgleda neuredno. Bilo da su u pitanju nokti, zubi, odeća, lice ili...
umnjaci-problemi-lečenje-vadjenje

Umnjaci ili osmice: problemi,bolovi i lečenje

Veliki deo populacije nema dovoljno mesta u vilicama za ove zube i na kraju završi sa vađenjem...