Prirodni lekovi protiv zubobolje

Kako zaustaviti zubobolju. Ublažavanje bolova u zubima

Nije lako izdržati bol u zubima zato su tu i prirodni lekovi protiv zubobolje. Dobre vesti su: sa poboljšanom zubnom negom, redovnim kontrolama, užasni bol u zubima nije tako uobičajen kao nekada. Ali, kada se bol ipak pojavi, to je važan znak koji ne treba zanemarivati- čak i kada sam od sebe nestane.

Treba da smatrate sebe jako srecnom osobom ako niste prošli kroz agoniju i užasan bol. Ali, nikada ne znate šta može da vam naškodi u bliskoj budućnosti. Zato, uvek treba da znate ponešto o oslobađanju bola zuba.

Budite spremni da nepodnošljivi bol sprečite odmah. Iako je poseta zubaru jedna od opcija, ovoga puta isprobani kućni lekovi nude automatsko olakšanje od agonije zubobolje.

Prirodni lekovi protiv zubobolje

Ne ignorišite manji ili prolazni bol. To može biti znak problema koji se može lečiti pre nego što problem nastane. Oštar bol pri žvakanju može biti znak napukle ili olabavljene plombe, pukotine u zubu ili karijesnog zuba. Zubobolja je jača noću zato što sva krv odlazi u vašu glavu kada legnete. Podizanje glave može pomoći da se smanji bol.

Ako se plašite popravke zuba, pričajte sa vašim zubarom o vašim strahovima. Ovo može pomoći da umanjite brige, a studije su pokazale da opušteni pacijenti manje osećaju bol.

Ukoliko osećate bol prilikom popravke, recite zubaru. U većini slučajeva može se učiniti nešto da se nelagodnost ukloni.

Vodite računa o vašim zubima. Perite ih pravilno, koristite zubni konac i redovno idite na kontrole. To je najbolji način da izbegnete bol u zubima i da sačuvate vaše zube za ceo život.

Nekonvencionalni saveti o tome kako zaustaviti zubobolju. Prirodni lekovi protiv zubobolje

Tinktura semena kravljeg paškanata– 5 kapi ove tinkture može biti izuzetno korisno za oslobađanje bola kod nekih zubobolja, ukoliko je problem površinski.

Oslobađanje bola rasta umnjaka je najefektnije kod kodeina, hidrokodona i oksikodona. Većina proizvođača kombinuje analgetike sa narkoticima koji se mogu dobiti bez lekarskog recepta da bi postigli efekat oslobađanja bola.

Led nudi izvrsne efekte trnjenja. Držite led oko bolom zahvaćenog područja i pokušajte da ga pritisnete na to mesto. Najčešće, bol se smanjuje, pošto je led sjajan u suzbijanju bola na nervne završetke.

Uzmite krastavac iz bilo koje piljare i isecite ga na deblje kolutove. Držite ih na i oko zuba koji vas boli i počeće da deluje ostavljajući umirujući efekat.

Stavite mali snop listova sušene nane oko bolnog zuba oko 15 minuta a onda ga ispljunite. Ponovite isto 10 do 15 puta na dan. Nana deluje dvostruko. Prvo, izvlači apsces na površinu, a njena ljutina daje umirujući efekat.

Među najefektnijim domaćim lekovima za zubobolju je beli luk. Čeno belog luka sa malo soli treba staviti na oboleli zub. Oslobodiće vas bola a ponekad, čak, i izlečiti. Takođe, treba sažvakati čeno belog luka dnevno i to ujutru. To će učiniti lečene zube zdravim i jakim.

Najčešće zubobolja počinje noću, kada postoji malo toga što možete učiniti osim da popijete tabletu protiv bolova i čekate zubarsku intervenciju do jutra u agoniji. Zato, ne paničite. Pretražite vaše kuhinjske police i pronaći ćete brojne načine da se oslobodite bola.

Možda te zanima i ovo:

Ko se najviše boji stomatologa?

Mladići i deca najčešće unose najviše straha sa sobom u stomatološku ordinaciju. U najekstremnijim slučajevima mogu čak...
cena izbeljivanja zuba

Cena izbeljivanja zuba u ordinacijama

Iskreno, niko ne želi da izgleda neuredno. Bilo da su u pitanju nokti, zubi, odeća, lice ili...
umnjaci-problemi-lečenje-vadjenje

Umnjaci ili osmice: problemi,bolovi i lečenje

Veliki deo populacije nema dovoljno mesta u vilicama za ove zube i na kraju završi sa vađenjem...